Een afspraak maken voor de coronatest? Dit kan een spannende tijd zijn, omdat je wellicht klachten ervaart die met het coronavirus te maken hebben. Echter kan het ook zijn dat je de test nodig hebt voor het reizen. Met een positieve uitslag mag je immers niet op reis, terwijl je de negatieve testuitslag zo kunt overhandigen om geen problemen te krijgen. Maar waar maak je eigenlijk een afspraak en waar moet je allemaal aan gaan denken voordat je de afspraak inplant? Onderstaande informatie helpt jou al een beetje op weg, zodat je gelijk over kunt gaan tot het maken van de afspraak bij een locatie in de omgeving.

Een afspraak maken doe je bij de GGD online of telefonisch

Een afspraak maken doe je onder andere bij de GGD. Dit is de meest voorkomende testlocatie waar je terecht kunt. Het is een gratis test, waarvoor speciale teststraten zijn ingericht. Gedurende de dag staan hier veel medewerkers klaar om de testen uit te voeren. Deze testen worden via de neus en keel afgenomen, waarna alles naar het laboratorium wordt gestuurd. Binnen 48 uur heb je de uitslag in handen. Om de afspraak te maken kun je via de website inloggen met jouw DigiD. Hierdoor staan jouw gegevens al in het systeem. Ook geef je de klachten die je ervaart aan, zodat er een totaalbeeld ontstaat.

De klachten en andere mogelijkheden voor testen

Je kunt bij de GGD echter ook telefonisch een afspraak maken. Op de website van de GGD staat een speciaal coronanummer, waardoor je gelijk een medewerker te spreken krijgt. Deze zal jouw BSN-nummer vragen, zodat de persoonsgegevens in het systeem komen te staan. Ook ga je een gesprek aan over jouw klachten. Afhankelijk van de ernst van de klachten wordt er gekeken hoe snel je terecht kunt bij de testlocatie in jouw omgeving. Aan de hand van de bevestigingsmail weet je precies waar je terecht kunt. Wil je echter niet lang wachten? Dan kun je ook naar een coronasneltest gaan kijken. Hiervoor moet je wel ergens anders zijn.

Snel weten of je besmet bent

Een afspraak maken voor een coronasneltest gebeurt juist weer bij andere instanties. Deze instanties hebben ook speciale testlocaties ingericht en kunnen ervoor zorgen dat je binnen 15 minuten al een uitslag in handen hebt. Ook deze test moet door een professional uitgevoerd worden, zodat de uitslag betrouwbaar is. Hier komen wel extra kosten bij kijken. Deze zijn gemiddeld 65 euro per test. Wel kun je er dan vanuit gaan dat je op een snelle manier weet of je besmet bent met het coronavirus en eventueel in quarantaine moet. Met een negatieve uitslag kun je jouw bezigheden weer vervatten. Wel moet je dan altijd jouw klachten in de gaten blijven houden.

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *