Gezonder eten lijkt niet altijd even makkelijk. Het is ook vaak een afweging die je moet maken tussen gezond eten of snacken/lekker eten (terwijl gezond eten vaak ook lekker is!). 

Toch is het wel van belang om zoveel mogelijk te proberen gezond te eten. Vooral omdat dit belangrijk is voor je gezondheid, maar ook omdat je je er beter door gaat voelen. Het kan soms wel lastig zijn om gezond te eten. Wat valt nou precies onder gezond en hoe weet ik wat ik moet eten? Om je hiermee te helpen, worden in deze blog drie tips gegeven die je gaan helpen gezonder te eten!

Tips: gezonder eten

Door de volgende drie tips te volgen, zorg je er zeker voor dat je gezonder gaat eten:

  1. Varieer in gezond eten 
  2. Bijhouden wat je eet
  3. Combineer gezond eten

1. Varieer in gezond eten

De reden dat velen na een vrije korte periode al stoppen met gezond eten, is omdat ze niet variëren en zich houden aan één vaste schema. Door elke dag hetzelfde te eten voor weken en zelfs maanden, is de kans groot dat je op een gegeven moment je motivatie verliest en teruggaat naar ongezond eten. 

Gevarieerd eten doe je door bijvoorbeeld eens te lunchen met iets anders, zoals groente, vis of rijst (of een combinatie hiervan) of door af en toe een eiwitshake te consumeren. Supplementen zijn namelijk een goede aanvulling op je voeding, vooral wanneer je sport. Hierbij is het wel van belang dat je gezonde supplementen consumeert. Een goede optie daarvoor zijn de sportsupplementen van Muscle Concepts. Met bijvoorbeeld een gezonde eiwitshake blijf je gezond eten én varieer je! 

2. Bijhouden wat je eet

Een andere tip is om bij te houden wat je eet. Hierdoor ben je namelijk actief bezig met je voeding, waardoor je sneller gezond eet en het ook langer volhoudt. Bovendien ben je zo bewust van wat je op een dag eet en hoeveel calorieën je consumeert (hier zijn trouwens ook handige apps en websites voor), waardoor je beter weet wat je moet aanpassen om gezonder te eten.

3. Combineer gezond eten

Als laatste tip: door bepaalde gezonde voedingsproducten te combineren, heb je vaak een lekkere en gezonde maaltijd of snack. Denk aan kwark met fruit en sla wraps met kipfilet. Zo eet je ook nog eens gevarieerd!

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *